StoryEditorOCM
KalelargaJESU LI NORMALNI?

Pogledajte što su djelatnici Čistoće pronašli u kantama kod gradske tržnice: odmah su obaviještene inspekcije. "To je izvor zaraze"

Piše I. I.
16. srpnja 2024. - 20:21

Posljednjih dana djelatnici Čistoće u kantama koje se nalaze pored gradske tržnice na Poluotoku nalaze otpad životinjskog podrijetla. Konkretno kosti i meso životinjskog podrijetla te riba, najvjerojatnije iz obližnje ribarnice i mesarnica s pjace.

- Djelatnici Čistoće su to primijetili, a komunalni redari evidentirali stanje na terenu. Životinjski otpad je zbrinula služba s kojom Grad Zadar ima ugovor o zbrinjavanju takve vrste otpada. Evidentirano stanje je proslijeđeno Državnom inspektoratu i drugim nadležnim državnim službama na analizu i postupanje, istaknuo je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. 

Poznato da je animalni otpad zagađivač okoliša, ali i izvor zaraze te prijetnja zdravlju, jer se odbačeni organski materijal na zemlji brzo razgrađuje i stvara plinove neugodnih mirisa i druge proizvode raspadanja. 

Nesavjesno u prirodu odbačeni životinjski ostaci zagađuju životnu sredinu, zrak, zemlju, vodu. Takva mjesta postaju staništa lutalica, glodavaca, lešinara i kukaca - prijenosnika bolesti, a kazne za počinitelje su visoke. 

image

Otpad životinjskog podrijetla na gradskoj tržnici u Zadru

Zadarski.hr/
image

Otpad životinjskog podrijetla na gradskoj tržnici u Zadru

Zadarski.hr/
image

Otpad životinjskog podrijetla na gradskoj tržnici u Zadru

Zadarski.hr/
30. rujan 2024 07:28