StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA "MIR I DOBRO" ZADARSKE POLICIJE

Pirotehnička sredstva nisu igračke!

Piše Zadarski.hr
19. prosinca 2018. - 21:00
1

U prostorijama Policijske uprave zadarske u srijedu je održana konferencija za novinare povodom početka operativne akcije  „Mir i dobro“.  Božidar Budiša – voditelj službe policije PU Zadarske predstavio je ciljeve i aktivnosti povodom operativne akcije, koja traje od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019.godine, a kojoj je cilj smanjenje broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Budiša je najavio aktivnosti policije u razdoblju trajanja akcije, od kontrole prodaje pirotehnike, akcija u prometu i preventivnih aktivnosti usmjerenih na prevenciju kaznenih djela i prekršaja

Sukladno odredbama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, podsjetio je na obvezu pravilne uporabe i propisan način prometa pirotehničkih sredstava za zabavu, te posebno obratio pozornost na sigurnost mlađih osoba kod korištenja pirotehnike i dao savjete roditeljima.

U sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija", policijska službenica Ivana Marić podsjetila je kako građani bez sankcija mogu vratiti oružje koje posjeduju i tom prilikom izložila ovogodišnje rezultate predaje oružja od strane građana.

 

 
View on YouTube

 

01. srpanj 2024 08:16