StoryEditorOCM
KalelargaKOD BENKOVCA

Pijan vrijeđao policiju i prijetio im smrću. ‘Upali‘ mu u kuću i pronašli arsenal: streljivo, dinamit, plinski pištolj i ručno izrađenu pušku!

Piše Zadarski.hr
1. lipnja 2024. - 08:41

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac te Službe kriminalistiičke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom s područja Benkovca, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi, objavila je PU zadarska.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 210 komada raznog streljiva, jedna improvizirana ručno izrađena puška, detonirajući štapin te jedan plinski pištolj.

Naime, tijekom policijskog postupanja po dojavi o narušavanju javnog reda i mira 29. svibnja u poslijepodnevnim satima na benkovačkom području osumnjičeni, koji je bio pod utjecajem alkohola se oglušio na izdane naredbe, vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, nakon čega je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, a tom prilikom je uputio ozbiljne prijetnje smrću prema policijskom službeniku.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 60-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a odgovarajuće kaznene prijave su dostavljene nadležnom državnom odvjetništvu.

Također su protiv njega podneseni i optužni prijedlozi poradi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja građana.

26. lipanj 2024 02:15