StoryEditorOCM
KalelargaSKUPLJA TARIFA

Pejo ukrao zadarskom vijećniku džepnu svjetiljku pa zbog 50 eura zaradio optužnicu: Pupić mislio da mu je popalio i preklopni nožić...

Piše Božana Sviličić
18. lipnja 2024. - 21:26

Zadarsko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv 24-godišnjeg Splićanina P. B., poznatog kao Pejo, jer je iz otključanog automobila županijskog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića-Bakrača ukrao 50 eura vrijednu baterijsku svjetiljku marke ‘Flashlight-Super Light‘.

Optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Zadru navodi da je Pejo krađu počinio 1. rujna 2023. godine u 4 sata ujutro u ulici Josipa Kosora u Zadru nakon što je uzeo baterijsku svjetiljku iz Pupić-Bakračevog vozila s namjerom da je protupravno prisvoji.

U obrazloženju se navodi kako osnova za optužnicu proizlazi iz kaznene prijave Policijske uprave Zadarske, potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, te iskaza svjedoka Marka Pupića-Bakrača.

Pejo je u svojoj obrani priznao krađu baterijske svjetiljke. Marko Pupić-Bakrač je pak kao svjedok potvrdio da mu je baterijska svjetiljka ukradena iz njegovog otključanog automobila. Iako je mislio da mu je iste prilike iz automobila ukraden i preklopni nožić, ispostavilo da nije već ga je Pupić-Bakrač naknadno pronašao zagubljenog na dnu ladice automobila prilikom čišćenja. 

Sud je prihvatio Pejino priznanje i Pupićev iskaz kao osnovu za zaključak da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret. Naglašeno je da je njegova namjera bila usmjerena na otuđenje vrijednih predmeta iz vozila, što potvrđuje iskaz Pupića - Bakrača.

Kao otegotna okolnost uzeo se u obzir Pejin višestruki kriminalni dosje, što, kako navode u zadarskom ODO-u ukazuje da prethodne osude nisu utjecale na njegovo ponašanje. Optužnica protiv Peje navodi se kao pravna osnova za daljnje sudsko postupanje u ovom slučaju.

27. lipanj 2024 04:49