StoryEditorOCM
KalelargaTKO ĆE KOLIKO DATI

Pao dogovor oko financiranja Ryanaira za ovu godinu: pola novca daje HTZ, a pola TZ Grada i Županije

Piše IN
15. lipnja 2020. - 13:37

Za ovogodišnje financiranje Ryanaira Zadar i Zadarska županija izdvojit će 90 tisuća eura, dogovoreno je na sastanku održanom prošlog tjedna.

Ukupan iznos zajedničkog oglašavanja na stranicama tog niskotarifnog prijevoznika s bazom na zemuničkom aerodromu iznosi 180 tisuća eura, ali polovicu tog iznosa trebala bi pokriti Hrvatska turistička zajednica. Ostatak od 90 tisuća eura ravnopravno bi podijelile Turistička zajednica Zadarske županije i Turistička zajednica Grada Zadra, svaka po 45 tisuća eura.

Financijski okvir uključuje deset linija koja će Ryanair ove godine održavati iz Zadra. Konačna odluka o prijedlogu financiranja bit će poznata krajem idućeg tjedna kada će se u Zagrebu održati sastanak s direktorom glavnog ureda HTZ-a Kristijanom Staničićem.

Za financiranje Ryanaira prošle je godine izdvojeno je više od milijun eura, a najviše 2014. kada je plaćeno preko 10 milijuna kuna. Nakon toga je promijenjen model koji je glavni teret financiranja s leđa jedinica lokalne samouprave prebačen na HTZ.

26. lipanj 2024 13:04