StoryEditorOCM
KalelargaSRCE KORNATSKO

Otkazana humanitarna akcija za preminule vatrogasce, bez lampiona ipak nije imalo smisla

Piše M.K.
27. kolovoza 2017. - 23:29
nv_hajduk_istra11-270817

Humanitarna akcija "Srce Kornatsko" koja se trebala održati večeras u Zadru, ali bez paljenja lampiona, otkazana je. Glavni vatrogasni zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša kojega su naši fotoreporteri susreli na povratku s Foruma, rekao je kako nije bilo smisla održavati akciju na način da građani daju dobrovoljne priloge, pa su odlučili sve otkazati. Paljenje i puštanje lampiona ipak je trebala biti glavna atrakcija, ali se zbog sigurnosti odnosno rizika od novih požara od toga odustalo, a akcija bez toga očigledno nije imala vizualno, a tako i marketinšku snagu..

Akcija se trebala održati u spomen na poginule vatrogasce na Kornatima, na način da svi koji budu željeli dati novčani prilog, mogu to učiniti, ali bez paljenja i podizanja lampiona. I u drugim gradovima gdje su se trebali paliti lampioni, od toga se odustalo.

- Ova je požarna sezone bila "puta tri" da tako kažem i nema smisla na bilo kakav način riskirati s vatrom, pa niti s lampionima. Palit ćemo ih i podizati nekom drugom prilikom, kad ne bude toliko opasnosti kao sada. Neće biti niti puštanja balona jer oni nisu bili niti predviđeni u Zadru već lampioni koje ovoga puta ipak nećemo paliti - kazao je prije akcije Šoša.

Ubuduće će trebati smisliti bolji način za odavanje počasti preminulim vatrogascima, jer se ovogodišnji ipak pretvorio u - fijasko. Mada bolje i tako nego da su lampioni upalili još koji požar

 

29. rujan 2024 01:39