StoryEditorOCM
KalelargaDOBRA SURADNJA

Općina Poličnik kreće u realizaciju nove Osnovne škole Murvica - Briševo koju će moći pohađati 230 učenika

Piše I. I.
27. lipnja 2024. - 15:25

Županijski vijećnik i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar je svoju "minutažu" na Aktualnom satu Županijske skupštine iskoristio kako bi pohvalio Zadarsku županiju, ali i Grad Zadar na suradnji jer će u Općini dobiti novu školu. Nova škola trebala bi biti smještena između Murvice i Briševa, kod tvornice Aluflexpack.

- Suradnjom između Grada Zadra, Zadarske županije i Općine Poličnik dobit ćemo novu Osnovnu školu Murvica - Briševo. Od resornog Ministarstva smo dobili suglasnost na projekt nove škole. Veliku korist ima općina jer će 230 djece koji pohađaju OŠ Smiljevac i OŠ Bartula Kašića konačno biti na svom prostoru, u svojoj kući gdje će pješice moći ići u školu.

S Gradom Zadrom moramo potpisati suglasnost oko tehničke dokumentacije i nakon toga krenuti u realizaciju nove škole koja ima dvodijelnu sportsku dvoranu, vanjske terene te osam učionica i kabinete koji su propisani zakonom. Ovakva suradnja je moguća ukoliko smo svi za jedan projekt, kazao je Lončar još jednom se zahvalivši svima na dobroj suradnji. 

27. lipanj 2024 15:26