StoryEditorOCM
KalelargaSHOW U VIJEĆNICI

Od problema s vodom u Diklu, do cijene blitve, promijenjenih prozora u "Benje" i toga tko će plakati za Josom Nekićem...

Piše I. I.
26. lipnja 2024. - 17:27

O problemima s vodom na Gradskom vijeću je uz Antu Rubešu govorila i nezavisna vijećnica Drita Dunatov. Dunatov je istkanula kako Kožino zbog aglomeracije i pogrešnog spajanja cijevi nema vode, ali kako vode nemaju ni stanovnici u Diklu u ulici Put Njivica. 

- Tamo imamo navodnjavanje kap po kap, kao za pomidore. Vodovod je isključio telefon za pritužbe pa sam privatnim kanalima saznala da je Pfeiffer zaboravio uključiti ventil koji su zatvorili kada su radili, kako bi ta ulica imala vodu, kazala je Dunatov koja je među ostalim govorila o pismima koje je slao gradonačelnik. 

- Pričate o boljitku građana, a koliko ste škola renovirali u 30 godina? Ja sam prva generacije "Benje", a u 48 godina nije niti jedan prozor promijenjen, kazala je Dunatov. 

- Drita dođe pa istrese sve kao na pijaci. Koliko je sada cijena biltve? Je li i dalje pet eura? Što se tiče građana, dovoljno su oni rekli o vama na izborima, a što se tiče školstva, dođete tu i napravite pamflet, kazao je gradonačelnik Branko Dukić

Pročelnik Joso Nekić se izjavama dobacivao s Danielom Radetom nakon što ga je upitao što radi na pročelničkom mjestu jer je nedavno Tihana Magaš izabrana na tu poziciju.

- Poseban pozdrav šaljem Radeti koji je nepovratno zaljubljen u mene i ne vidi smisao svog političkog djelovanja kad ja odem u mirovinu, kazao je Nekić pa se referirao na izjave vijećnice Dunatov. 

- Žao mi je što je vaš odgovor na razini opće točke "vi ništa niste napravili". Kada su u pitanju vrtići u posljednje vrijeme otvorili smo ukupno 17 odgojno obrazovnih skupina. Grad Zadar sada ima povijesnu prilku napraviti vrtiće i škole te svakom djetetu osigurati mjesto u vrtiću i svakom djetetu osigurati jednosmjensku nastavu, a vi u proračunu uzimate milijun kuna od škola. Na sredstva koja nam je Vlada osigurala za izgradnju škola mi smo dodali još milijun eura, a vi ste ih besramno uzeli bez grižnje savijesti, kazao je Nekić. 

- To što smo mi uzeli milijun eura, barem nismo milijune koje ste vi uzeli u 30 godina, uzvratila je Dunatov, a gradonačelnik je dodao kako je zbog nezavisnih "propao" natječaj za izvođača radova na DV Pčelica jer Grad nije imao sredstava. 

26. lipanj 2024 17:27