StoryEditorOCM
KalelargaZLATKO MARASOVIĆ

"Od 2019. godine intenzivno se lagalo po pitanju dolaska linearnog akceleratora. To je bilo pravo političko laganje i skupljali se politički poeni"

Piše I. I.
27. lipnja 2024. - 20:57

Zlatko Marasović, nezavisni županijski vijećnik, govorio je o dolasku linearnog akceleratora u Opću bolnicu Zadar. 

- Hvala svima koji su doprinjeli da se stroj stavi u zadarsku bolnicu jer je zaista potreban. Međutim, intenzivno se od 2019. godine lagalo po pitanju dolaska uređaja. Svaki projekt može imat kašnjenje, ali ovo je bilo pravo političko laganje i skupljali se politički poeni. Neki ljudi, poput moje prijateljice koja je umrla početkom ovog mjeseca, a radovala se da će se liječiti na tom uređaju, nisu ga dočekali. Kako se po tom pitanju osjećate župane? Sada gradonačelnik Branko Dukić najavljuje da će se sredstva prikupljena uz pomoć Lige protiv raka Zadar utrošiti na gradnju drugog bunkera za smještaj linearnog akceleratora. Ako se tako mogu mijenjati projekti, na temelju novinarskog pitanja, onda kakvi su to projekti, upitao je Marasović citirajući stihove Azre: "Raspolagati tuđom mukom, nije mala zajebancija."

- Sretni smo da je linearni akcelerator stigao u zadarsku bolnicu i ponovno naglašavam kako je naša bolnica jedina među općim bolnicama koja je dobila akcelerator. Moramo biti sretni i zahvalni onima koji su napravili i najmanju sitnicu da akcelerator dođe u Zadar jer znate i sami da on nije jeftin. Znamo koliko će njegov dolazak, odnsno pokretanje smanjiti muku pacijenata i troškove odlazaka u Zagreb i Split te koliko je opterećenje na prijavoz pacijenta. Kada će doći drugi akcelerator, ne znma, to je stvar budućnosti. Daj Bože da nam drugi ne bude ni trebao, kazao je župan Božidar Longin

image

Zlatko Marasović

Jure Miskovic/Cropix
27. lipanj 2024 20:58