StoryEditorOCM
KalelargaSTIGLA REAKCIJA

Nije se radilo o "urušavanju 7 kvadrata fasade" na Voštarnici! O svemu je upoznato komunalno redarstvo, upravitelj zgrade, stanari...

Piše Zadarski.hr
18. lipnja 2024. - 21:42

Apel našeg čitatelja o alarmantnom stanju fasada na dijelu Voštarnice dobio je reakciju.

"Šaljem Vam sliku na kojoj se vidi kako se nije radilo o "urušavanju oko sedam kvadrata fasade" već o kontroliranom postupku obavljenom od strane stručnih osoba. O ovom zahvatu je bilo upoznato komunalno redarstvo, upravitelj zgrade, predstavnik suvlasnika i zahvaćeni stanari.

Sanacija kritičnih točaka se nastavlja - koliko dozvoli akumulacija sredstava na računu pričuve. Ovo nije prva sanacija, neke se i vide na slikama koje je poslao vaš čitatelj - a sve u iščekivanju cjelovite obnove fasade, no to je neka druga tema" navodi se u poruci koju nam je poslao Marin T.

Marin nam je poslao i sliku na kojoj se vidi kako na konopcima ispred oštećen fasade rade ljudi specijalizirani za visinske radove.

Do kompletnog uređenja fasade trebat će dakle pričekati, a u tijeku je kontrolirano uklanjanje dotrajalih dijelova koji bi se sami mogli odlomiti. Nije trajno rješenje, ali barem smanjuje rizik od nesreće.... 

25. lipanj 2024 14:47