StoryEditorOCM
KalelargaZADRANI BIJESNI

Ni nakon osam mjeseci stanari Ulice Kožinski prilaz nemaju asfaltirani put: Za ovaj nerad na 50 metara ceste odgovorni trebaju snostiti posljedice!

Piše M.M.
9. veljače 2023. - 18:35

Radi koji se u pojedinim ulicama odvijaju u sklopu Aglomeracije, brojim stanovnicima Zadra zadaju teške glavobolje. Sve bi, kažu, bilo u redu da bar na dnevnoj bazi vide radnike u svojim ulicama, no, većina ih samo svjedoči ugašenim strojevima, dubokim rupama, poslaganim cijevima koje čekaju, baš kao i stanari.

Takva je priča i u Kožinskom prilazu, gdje su radovi započeli početkom kolovoza prošle godine! Da, doslovno se 50 metara ceste se radi već skoro osam mjeseci. Pitamo se samo što bi Kinezi u to vrijeme sve izgradili?

Pisali smo o tome u studenom prošle godine, kada smo i fotografirali stanje na terenu.

Danas nam se javio jedan ogorčeni stanar.

image
Luka Gerlanc/

- Evo javljam se opet nakon tri mjeseca od vašeg teksta. Naime, radi se o istom problemu kao do sada: Ulica Kožinski prilaz je i dalje iskopana i to samo jedna trećina ulice! To je tako ostavljeno: nema ni radnika ni strojeva... Točno je tri mjeseca prošlo od mog zadnjeg javljanja, a do dan danas nije napravljeno apsolutno ništa. Ljudi se voze makadamskim putem, uništavaju vozila, a uz to dižu prašinu koja ulazi u kuće i stanove – opisuje svakodnevicu stanara ove gradske ulice.

- Postaje više nepodnošljivo! Znamo dobro da novac dolazi iz EU fondova. Novca, znači ima, ali zašto se onda to ne odradi kako treba – pita se ovaj stanar i zaključuje kako odgovorni trebaju snositi posljedice.

Podjestimo, jučer je održan izvandredni sastanak s inženjerom tvrtke Ludwig Pfeiffer, zaduženom za cjelinu Zadar na projektu Aglomeracije Zadar-Petrčane na kojem su bili i gradonačelnik Branko Dukić i direktor Odvodnje Grgo Peronja. Sastanak je održan zbog brojnih pritužbi koje građani imaju na dinamiku izvođenja radova ove njemačke tvrtke.

- Znam da su radovi na infrastrukturi građanima iritantna stvar i znam da svi vole vidjeti asfalt i sve uređeno, ali nekad to nije tako jednostavno! Dosta vremena u startu smo potrošili na samo planiranje projekta, kao što su izvedbeni projekti i prometna regulacija, a uz to uvijek treba čekati i suglanost nadležnih institucija - rekao je Josip Križanec, inženjer tvrtke Ludwig Pfeiffer.

image

Zadar, 080223.
Nakon mnogih prituzbi i prosvjeda zbog enormnog kasnjenja radova na Aglomeraciji Zadar - Petrcane danas je gradonacelnik Branko Dukic odrzao sastanak s predstavnicima tvrtke Ludwig Pfeiffer, koja sa Strabagom radi na projektu.
Na fotografiji: Josip Krizanac, inzenjer?tvrtke Pfeiffer.
Foto: Jure Miskovic/CROPIX

Jure Miskovic/Cropix
image
Luka Gerlanc/

Osvrnuo se upravo i na problem Ulice Kožinski prilaz. 

- Ta ulica je teška tema jer smo imali problema s podizvođačem. Ukoliko on kroz desetak dana ne krene s radovima, što nam je obećao, krenut ćemo mi - jasan je bio Križanac. Ipak, nije znao odgovoriti hoće li posao uspjeti završiti u roku, odnosno kada će se dinamika radova izjednačiti s vremenskim periodom.

28. rujan 2024 19:05