StoryEditorOCM
KalelargaRASPRAVLJA SE

Nastavljeni razgovori na temu izrade novog gradskog proračuna iduću godinu: usuglašena većina prijedloga SDP-a, za ostale dogovoren novi sastanak

Piše Zadarski.hr
4. studenog 2022. - 17:22

Danas su u Maloj vijećnici nastavljeni razgovori na temu izrade novog gradskog proračuna za 2023. godinu.

Na sastanku su sudjelovali predsjednik kluba vijećnika SDP-a Danijel Radeta i uz njega Nino Mrčela, predsjednik kluba HDZ-a Dado Burčul, te vijećnik Domovinskog pokreta Damir Biloglav, uz gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika Ante Babića s resornim pročelnicima.

Na sastanku prošlog tjedna sudionici su iznijeli prijedloge za novi proračun te su ih službe Gradske uprave uvrstili u pripremu proračunskih materijala.

Do danas su i obrađeni svi pristigli prijedlozi te su u cijelosti u novi prijedlog proračuna uvršteni oni za koje se založio vijećnik DP-a, Damir Biloglav.

Usuglašena je i većina prijedloga SDP-a dok je za ostale dogovoren novi sastanak idući tjedan na kojemu će se definirati tehnički detalji potrebni za njihovu provedbu.

- Svi pristigli prijedlozi su realni, za neke je još potrebno utvrditi detaljne kriterije i uvjete. Vjerujem kako ćemo i to usuglasiti idući tjedan - kazao je gradonačelnik.

Podsjetimo, na prethodnim sastancima razgovaralo se o skorom rebalansu ovogodišnjeg proračuna, a nakon kojih je gradonačelnik Dukić najavio kako je rebalans spreman i usklađen sa svim predstavljenim prijedlozima i donesenim zaključcima.

05. srpanj 2024 03:38