StoryEditorOCM
KalelargaSILENZIO STAMPA

Načelnik Stožera Šime Vicković: Nazovite ravnatelja Marcelića i recite mu da može razgovarati s vama o biogradskoj bolnici, ali ne o pacijentima...  

Piše Ivica Nevešćanin
10. travnja 2020. - 10:59
Zadar, 020420 Zupanijski stozer civilne zastite je danas na konferenciji za novinare objavio da je u Zadru broj zarazenih koronavirusom porastao za deset. Na fotografiji: nacelnik stozera dozupan Sime Vickovic.Luka Gerlanc/Cropix

Zašto je Andriji Marceliću, ravnatelju Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, zabranjen razgovor s novinarima, pitali smo načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Šimu Vickovića.

Zadarski.hr je u četvrtak kontaktirao Marcelića, ali je odmah nakon našeg predstavljanja, prilično uznemirenim tonom, rekao da ne može razgovarati s nama jer mu je to zabranio županijski Stožer. Rekao je da se za sve stvari vezano uz bolnicu obratimo načelniku Stožera Šimi Vickoviću. 

Marcelić se vratio na posao prije nekoliko dana nakon dva tjedna provedena u samoizolaciji. Nije bio pozitivan na koronavirus.

- Marceliću je zabranjeno govoriti o pacijentima koji trenutno borave u biogradskoj bolnici. To su pacijenti s lakšim simptomima zaraze i o njima on nema ovlaštenje razgovarati s novinarima. Za sve druge stvari vezane uz rad bolnice on može razgovarati – kazao je Vicković potvrđujući da to uključuje i njegovu odgovornost za konstataciju epidemiologa Alana Medića da se je tamo došlo do eksplozije zaraze jer se nisu pridržavali zaštitnih mjera protiv širenja virusa.

Ali on nama tako nije rekao. Rekao je da s novinarima ne smije razgovarati i da mu je to zabranio Stožer, ponovili smo pitanje Vickoviću
- Njemu je ograničena komunikacija na pacijente koji su trenutačno tamo, ali ne i na druge stvari vezane uz rad bolnice. Nazovite ga i recite mu što sam vam rekao – ponovio je načelnik Stožera Šime Vicković.
Hoćemo.

03. svibanj 2024 13:38