StoryEditorOCM
KalelargaNAKON NAŠEG TEKSTA

Načelnik PU zadarske pokrenuo istragu zbog videa na kojem policajac glavom 19-godišnjka lupa u policijski kombi!

Piše I.N.
19. travnja 2023. - 18:07

Nakon što je Zadarski.hr objavio snimku postupanja interventnih policajaca prema 19-godišnjem K.M. iz Zadra tijekom košarkaške utakmice između Zadra i Partizana u prošli ponedjeljak, načelnik PU zadarske Anton Dražina pokrenuo je istragu s ciljem utvrđivanja eventualne odgovornosti policijskih službenika za prekoračenje ovlasti odnosno nezakonito postupanje.

- U odnosu na snimku koja je danas objavljena u medijima u svezi događaja i postupanja policije od 17. travnja 2023. godine u Zadru, kojom prilikom je prijavljen 20-godišnji hrvatski državljanin za počinjenje prekršaja iz Zakona o  sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o osobnoj iskaznici, načelnik Policijske uprave zadarske odmah po saznanju naložio provođenje mjera i radnji s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti i činjenica tijekom primjene policijskih ovlasti, odnosno zakonitosti postupanja policijskih službenika - obavijestili su nas iz PU zadarske uz napomenu da će po okončanju postupanja, PU zadarska će o svemu utvrđenom izvijestiti javnost.

Podsjetimo, redakciji portala Zadarski.hr obratio se 19-godišnji K.M. i njegov otac I.M. žaleći se na brutalnost zadarske policije tijekom košarkaške utakmice. Mladić je priveden, a nakon toga je, kako nam je rekao, izudaran čizmama po nogama i pendrekom po slabinama, a na snimci se vidi kako mu policajac glavom udara u kombi.  

01. lipanj 2024 08:38