StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Na zadarskim prometnicama utvrđeno 111 prekršaja, iz prometa isključeno ukupno 27 vozača i dva vozila...

Piše Zadarski.hr
27. prosinca 2022. - 13:36

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, policija apelira na vozače da poštuju prometne propise, a posebice da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 23. prosinca do 26. prosinca 2022. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 111 prekršaja od čega izdvajamo:23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i četiri prekršaja zbog upravljanja prije stjecanje prava na upravljanje te 2 prekršaja zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka - prolaska za vrijeme trajanja crvenog svjetla.

Iz prometa je isključeno 27 vozača i dva vozila.

U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže te su tri osobe lakše ozlijeđene. 

U subotu, 24. prosinca u 02.05 sati u Ulici kralja Tvrtka u Zadru, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije su u kontroli prometa zaustavili 18-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, upravljao automobilom Seat zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,52 g/kg. Također, vozaču je ponuđeno ispitivanje prisutnosti droga u organizmu, što je odbio. 

Vozač je isključen iz prometa te uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

01. srpanj 2024 06:23