StoryEditorOCM
KalelargaPRED MNOŠTVOM VJERNIKA

Na velikom misnom slavlju u katedrali sv. Stošije đakoni Antonio Oltran, Rudi Juras i Tin Vidov zaređeni za svećenike

Piše Zadarski. hr
9. lipnja 2024. - 13:26

Đakoni Antonio Oltran iz župe sv. Anselma u Ninu, Rudi Juras i Tin Vidov, obojica iz župe sv. Lovre u Kalima, zaređeni su za svećenike Zadarske nadbiskupije u subotu, 8. lipnja, na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina, u katedrali sv. Stošije u Zadru, za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

„Duhovni poziv i čin svetog ređenja veliki je Božji dar Crkvi. Bog daruje život, poziva, izabire i šalje koje hoće, da budu u njegovoj svetoj službi za posvećenje i vječno dobro svake osobe“, rekao je mons. Zgrablić, potaknuvši vjernike da u milosnom trenutku ređenja duboko zahvale Bogu za milost koju iskazuje Crkvi, osobito Zadarskoj nadbiskupiji, podjelom sakramenta svetog reda prezbiterata.

Nadbiskup je zahvalio Bogu za roditelje i obitelji ređenika koji su ugradili puno dobra u njihove živote, za njihove odgojitelje i profesore, župne zajednice koje su ih pratile i usmjeravale na putu svećeništva.

image

Zaređenje u katedrali

/Slobodna Dalmacija

U ime mladomisnika, na kraju mise prigodnu riječ uputio je don Antonio Oltran. Zahvalio je Bogu za dar života i dar poziva.

„Hvala i ocima nadbiskupima što su prepoznali u nama klicu Božjeg poziva; nadbiskupu u miru, Želimiru Puljiću koji nas je primio među kandidate za svete redove i nadbiskupu ordinariju Zgrabliću po čijim smo rukama primili sveti red prezbiterata. Hvala i svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, osobito našim župnicima, bivšim i sadašnjima koji su nas pratili molitvom i svojim primjerom pokazivali kako je lijepo biti Božji. Hvala i svim profesorima koji su nas pratili kroz naše obrazovanje te s nama dijelili znanja i životna iskustva. Osobito hvala svim poglavarima, svima koji su nam pomogli na našem putu, molitvom ili djelom te svima koji su došli u katedralu uzveličati slavlje. Neka Gospodin sve obilno nagradi“, rekao je don Antonio.

Potaknuo je vjernike na molitvu za nova duhovna zvanja, rekavši da je sljedeće svećeničko ređenje u Zadarskoj nadbiskupiji opet tek za četiri godine.

image

Zaređenje u katedrali

/Slobodna Dalmacija

Na kraju mise, ređenici su podijelili svoj mladomisnički blagoslov. Na misi su bili obitelji ređenika i vjernici iz rodnih župa, Nina i Kali, profesori i odgojitelji ređenika i kolege svećenici iz Hrvatske te bogoslovi i sjemeništarci.

Don Antonio Oltran mladu misu će slaviti u nedjelju, 23. lipnja, u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu u 10,30 sati. Don Rudi Juras će slaviti mladu misu u subotu, 6. srpnja, u župnoj crkvi sv. Lovre u Kalima u 11 sati. Don Tin Vidov će mladu misu slaviti u nedjelju, 28. srpnja, u crkvi sv. Lovre u Kalima u 10,30 sati.

29. lipanj 2024 23:57