StoryEditorOCM
KalelargaVESELJE ZA NAJMLAĐE

Na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar stigao autić na električni pogon: "Sjedi i sam se na pretrage odvezi!"

Piše Zadarski.hr
30. rujna 2023. - 14:26

“Sjedi i sam se na pretrage odvezi!“ – čulo se u petak na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar. Stigao im je autić na električni pogon; donacija vrijedna 1 061,78 eura. Ova „zvjerkica“ na četiri kotača financirana je od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“. Sve se odvija u sklopu projekta „Vozi s osmijehom – dječja radost u bolničkom okruženju“ kojeg provodi Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“. Upravo je njezin predsjednik, Ivan Soldo, uručio donaciju v.d.voditelja Odjela pedijatrije, dr.med.Tomislavu Ledenku.

Električni autić će, bez sumnje, tmurne bolničke dane pretvoriti u jednu avanturu koja će se prepričavati. Nije mala stvar sjesti u autić pa se sam odvesti na vađenje krvi ili se provozati do prijatelja u obližnjoj sobi! Osim za igru, vozilo može poslužiti i za edukaciju malenih pacijenata. Uz malo mašte, iscrtan pješački prijelaz ili semafor, djeca u najranijoj dobi uče se prometnoj kulturi.

Djeca su vozilo razdragano promatrala, a oni najhrabriji odmah su i sjeli. Ništa manje oduševljeno nije bilo ni medicinsko osoblje Pedijatrije. Srećom, autić je, za njih, premalen. U protivnom, možda bi jutarnje vizite jurile od sobe do sobe!

25. lipanj 2024 12:32