StoryEditorOCM
KalelargaISPOD PROCJENE

Na natječaj za rekonstrukciju prometnice koja prolazi Krešimirovom obalom u Diklu pristigla samo jedna ponuda

Piše I.I.
26. rujna 2023. - 21:34

Na natječaj za izvođenje radova rekonstrukcije prometnice koja prolazi Krešimirovom obalom u Diklu pristigla je samo jedna ponuda.

Zajednica ponuditelja Colas i Diklo gradnja dala je ponudu od 979.347,49 eura na natječaju čija procijenjena vrijednost radova iznosi 1,1 milijun eura (bez PDV-a).

Iako je posao podijeljen u četiri faze, sve faze radova odrađivat će isti izvođač. Četiri faze projekta rekonstrukcije obuhvaćaju dio Krešimirove obale od trgovine „Tommy“, smještene u južnom dijelu naselja Diklo, do spomenika neposredno prije raskrižja s Ulicom Barešića smještenog u sjeverozapadnom dijelu.

- Prostor unutar obuhvata je u potpunosti izgrađen: postojeća mjesna prometnica sa zelenim pojasom i mjestimičnim nogostupom, te javnom rasvjetom. Oborinske vode se s postojeće prometnice slijevaju izravno u more, jer nema fizičke barijere (uzdignutog nogostupa) sa jugozapadne strane prometnice. Rekonstrukcijom prometnice proširio bi se postojeći kolnik na 2×3,0 m (6,0 m) s dodatnim proširenjima u horizontalnim krivinama manjeg radijusa. S obzirom na to da se postojeći koridor prometnice proširuje na jugozapad, djelomično i ulazi u more, uz prometnicu će se izvesti novi betonski i armiranobetonski, obalni i potporni zidovi, navodi se u projektnoj dokumentaciji koju potpisuje tvrtka D&Z.

Projektom je također predviđena izgradnja nogostupa s biciklističkom stazom s obje strane kolnika, uređenje zelenih površina te tri parkirališta za osobne automobile: dva parkirališta za okomito parkiranje s 39 i 9 parkirnih mjesta te jedno parkiralište s uzdužnim parkiranjem koje će imati 16 parkirnih mjesta.

Rok završetka izvođenja ugovorenih radova je devet mjeseci od dana uvođenja u posao, odnosno 12 mjeseci od potpisa ugovora. 

02. svibanj 2024 01:29