StoryEditorOCM
KalelargaOPĆA BOLNICA

Ministar Vili Beroš stiže u Zadar, obići će radove na ugradnji linearnog akceleratora i novouređene prostore Odjela za onkologiju

Piše I. I.
3. lipnja 2024. - 12:09

Ministar zdravstva Vili Beroš u utorak će obići radove na ugradnji linearnog akceleratora kao i novouređenih prostora Odjela za onkologiju, novog MR uređaja te novouređenih prostora za centralnu pripravu parenteralnih pripravaka u Općoj bolnici Zadar

Ugradnjom 1. linearnog akceleratora u Općoj bolnici Zadar ostvaruje se povijesna nabava 21 linearnog akceleratora za šest zdravstvenih ustanova ukupne vrijednosti 55,4 milijuna eura osiguranih iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO).

Vrijednost investicije u zadarskoj bolnici iznosi više od 4 milijuna eura iz spomenutih bespovratnih europskih sredstava, a uključuje, uz linearni akcelerator, i CT simulator, dozimetriju i fiksaciju te građevinsku, strojarsku i električnu opremu i radove.

Kada se tome pridodaju novouređeni prostori Odjela za onkologiju, novouređeni prostori za centralnu pripravu parenteralnih pripravaka realiziranih u sklopu NPOO projekta te novi MR uređaj ukupne vrijednosti gotovo 2 milijuna eura. 

25. lipanj 2024 07:25