StoryEditorOCM
KalelargaŠTRAJK U BIOGRADU

Mikulandra: Tko je platio izradu transparenata i video snimanje prosvjednika? Longin: Ne znam i ne želim znati, ali nek‘ se ta agonija prekine!

Piše Iva Ivanac
27. lipnja 2024. - 15:58

Štrajk djelatnica Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić u Biogradu na moru i dalje traje, a u četvrtak se ta tema ponovno našla na Skupštini Zadarske županije. 

- Biogradske odgojiteljice ulaze u osmi tjedan štrajka. Prije mjesec dana održan je i prosvjed koji je od strane gradonačelnika Kneza dočekan spremno – profesionalno izrađenim transparentima na metalnim ogradama i profesionalnom kamerom omotanom zavjesom s prozora gradske uprave.

Tko je financirao izradu transparenata i najam metalnih ograda i u kojem iznosu? Je li time oštećen gradski proračun Biograda na Moru? U koju svrhu je profesionalnom kamerom sniman štrajk radnica i sugrađana koji su došli podržati prosvjed? Je li u svrhu zastrašivanja ili odmazde?, upitala je županijska vijećnica Helena Mikulandra (SDP). 

- Ta se tema provlači već neko vrijeme i veliki je problem. Finaciranje i rad dječjeg vrtića svakako je regulirano Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju i sukladno propisima koji uređuju plaće, one su jednake visini primanja u osnovnom školstvu. Nama taj problem nije drag i žao mi je zbog te situacije. Razumijem i situaciju Grada Biograda na Moru i, naravno, djelatnica vrtića. Ipak mislim da su to najvažnija djeca. Tko je snimao i kad je snimo ne znam niti mi je želja znati, ali svima nam je u interesu da se što prije nađe rješenje i da se ta agonija prekine, kazao je župan Božidar Longin

27. lipanj 2024 15:58