StoryEditorOCM
KalelargaKRITIKA

Mikulandra o aplikaciji Zadarske županije za proračun: "Ovakav pristup je sve samo ne transparentan!"

Piše Iva Ivanac
29. veljače 2024. - 13:23

Županijska vijećnica Helena Mikulandra je u ime Kluba vijećnika SDP-a postavila pitanje vezano uz transparentni proračun.

- U skladu sa zakonskim obvezama Zadarska županija je uvela transparentan proračun. To bi bilo odlično da je on stvarno transparentan. Nažalost, ovakav pristup proračunu je sve samo ne transparentan. Mogućnosti pretraživanja su toliko suženi da se isplata mora znati unaprijed da bi je se moglo naći. Transparentnost je kad se može pretraživati po svim parametrima isplate. Ako vas zanima kako to izgleda pogledajte primjere Općine Omišalj ili Grada Koprivnice. Kad mislite nadograditi aplikaciju za transparentan proračun i uvesti punu transparentnost, a ne samo njen privid?, upitala je Mikulandra.

- Ta transparentnost koji imamo, isključivo je vezana na to da je moguće pretraživanje. Ne nudi, ali mogućnost pretraživanja imate. Aplikacija je napravljena prema odredbama Ministarstva financija i sve što je Ministarstvo naložilo, naše službe su napravile, odgovorio je župan Božidar Lonign

03. svibanj 2024 16:23