StoryEditorOCM

Marko Vučetić s klubovima vijećnika pokreće raspravu o izmjenama Poslovnika Gradskog vijeća

Piše Zadarski.hr
19. siječnja 2022. - 14:15

U četvrtak će u zadarskoj gradskoj upravi predstavnici klubova vijećnika započeti raspravu o izmjenama Poslovnika o radu Gradskog vijeća koju je inicirao predsjednik Marko Vučetić. Što će sve u Poslovniku biti izmijenjeno, tek treba vidjeti, ali će se među prijedlozima naći i ideja o smanjivanju broja vijećničkih pitanja u sklopu Aktualnog sata.

Vučetić smatra da bi taj broj trebao korigirati u odnosu na broj vijećnika svakog kluba i to na način da se broj vijećnika podijeli s tri i tako dobije broj dupuštenih pitanja po svakom od klubova. Nadalje, Vučetić predlaže i uvođenje jedne potpune novosti: svaki bi od klubova vijećnika po završetku Aktualnog sata mogao dobiti pet minuta za "slanje političkih poruka" kako se bi cijeli Aktualni sat trošio na politička prepucavanja.

Između ostalog, moglo bi doći i do smanjivanja stanke u radu Gradskog vijeća na svega 10 minuta, a na tolo vremena bili bi sa sadašnjih 15 minuta svedena i izvješća pročelnika. Poslovnikom bi se moglo odrediti i pravovremeno podnošenje amandmana na proračun kako bi izvršna vlast imala dovoljno vremena proučiti ih.

21. rujan 2024 01:02