StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJSKA AKCIJA

Kontrolirano je ukupno 411 vozača i vozila, a imamo i vikend rekordera: napuhao 3,35 promila!

Piše Zadarski.hr
25. srpnja 2022. - 14:21

Na prometnicama Policijske uprave zadarske tijekom proteklog vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu u cilju sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

Kontrolirano je ukupno 411 vozača i vozila, a pri tom je alkotestiran 221 vozač, od kojih je 10 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 3,35 g/kg.

Od evidentirano ukupno  207 prekršaja izdvajamo: 52 za prekoračenje brzine, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 za nepropisno pretjecanje, 6 za pojas, 13 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom,  7 za nenošenje zaštitne kacige, 2 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 1 za vožnju u zabranjenom smjeru

Iz prometa je isključeno 15 vozača i 5 vozila.

Zabilježene je 28 prometnih nesreća od kojih 5 nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe teže, a sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Na vozilo postavio ne pripadajuće registarske pločice:

U subotu u rano jutarnjim satima u Zadru, na ulici Vlatka Mačeka policijski službenici zadarske prometne policije su u 04,15 sati prilikom kontrole prometa zaustavili 21-godišnjaka, koji je upravljao vozilom na kojem su bile postavljene ne pripadajuće registarske pločice.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Vožnja pod utjecajem alkohola:

U nedjelju, 24. srpnja u Brotnji na području Gračaca, ŽC 5203, oko 15,50 sati sati 49-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom zadarskih oznaka  pod utjecajem alkohola od 3,35 promila izazvao prometnu nesreću – slijetanje van kolnika, u kojoj je lakše ozlijeđen.

Vozač je sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita:

U subotu, 23. srpnja, zbog počinjenih prometnih prekršaja na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen je 22-godišnjak, kojeg su policijski službenici tog dana u ranojutarnjim satima zatekli u Biogradu kako u 04,30 sati upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje,  a tom prigodom se kretao jednosmjernom ulicom te se nije zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu.

01. srpanj 2024 06:54