StoryEditorOCM
KalelargaPIJANO DRUŠTVO

Kod jedne vozačice i dvojice vozača policija utvrdila veće koncentracije alkohola - zatražila zadržavanja, novčane kazne i kazne zatvora

Piše M. K.
4. listopada 2024. - 19:05

Prošle noći u 00.40 sati u Zadru u Ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 20-godišnja hrvatska državljanka koja kod sebe nije imala vozačku dozvolu. Alkotestiranjem vozačice utvrđena je koncentracija alkohola od 1,56 g/kg.

Sinoć, 3. listopada u 22.15 sati u Zadru u Ulici nadbiskupa Vicka Zmajevića policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin u suprotnom smjeru. Daljnjom kontrolom vozača utvrđeno je da nije koristio sigurnosni pojas. Alkotestiranjem je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,69 g/kg, dok je ponuđen test na droge odbio.

Nešto ranije sinoć, u 19.35 sati u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim upravljao 57-godišnjak za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Alkotestiranjem je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,72 g/kg.

Vozačica i dvoje vozača su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te zadržani do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega su danas odvedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U optužnom prijedlogu za 20-godišnju vozačicu zatraženo je zadržavanje, kazna zatvora u trajanju od 30 dana, novčana kazna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseca.

Za 49-godišnjaka policija je u optužnom prijedlogu zatražila zadržavanje, novčanu kaznu od 1710 eura i kaznu zatvora u trajanju od 60 dana.

Vozaču u dobi od 57 godina u optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, novčana kazna te kazna zatvora u trajanju od 60 dana.

04. listopad 2024 19:05