StoryEditorOCM
KalelargaAFERA "RIBAR"

Još jedna odgoda: Sinovčić tvrdi da je žrtva politike i da je sve počelo kad nije htio surađivati s USKOK-om u vezi uhićenja Zdravka Livakovića

Piše Zadarski.hr
19. siječnja 2023. - 08:42

Od početka postupka napravljena je hajka, hapsili su nas,dizali vozni park, helikoptere, kao da je riječ o predsjedniku države. Svjedoci su pod prisilom odvođeni iz kuća, prijetili su im da će ostati bez imovine i završiti u zatvoru, izjavio je Reno Sinovčić kojemu nije jasno ni zbog čega je njegova imovina još uvijek pod blokadom iako je takva mjera trebala biti na snazi do potvrde optužnice u Aferi "Ribar" u kojoj se Sinovčića i još sedam suoptuženika tereti za izvlačenje oko 16 milijuna eura u predstečajnoj nagodbi njegove tvrtke Vox, a na štetu NK Zadra.

Niti nakon skoro osam godina od otvaranja ove afere, sudski postupak još nije zaključen, a novom su odgodom završne riječi obrane i tužiteljstva zakazane za 20. veljače.

Sinovčić smatra da cijeli slučaj ima političku dimenziju:

-Mislim da je to političke naravi jer nisam htio surađivati s USKOK-om u vezi sluččaja uhićenja bivšeg državnog tajnika Zdravka Livakovića i popisa vlasništva stanova suosumnjičenika koji je zanimao istražitelje. Oni su bili uvjereni da imam te informacije, ali ja ih nisam imao. Tada je i počeo ovaj postupak, rekao je Sinovčić iznoseći svoju obranu.

Na optuženičkoj su klupi osim njega još i bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina i njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić, te bivši direktori NK Zadra Dalibor Zebić i Novica Erlić.

 

 

03. srpanj 2024 17:54