StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Iz prometa je isključeno 14 vozača i 5 vozila, a rekorder vikenda je u krvi imao "samo" 1,79 promila

Piše ZADARSKI.HR
24. siječnja 2022. - 14:43

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 417 vozila i vozača, a poduzeli su 157 represivnih mjera. Alkotestirano je 193 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola, 49 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, jedan je upravljao vozilom prije stjecanja prava (bez položenog ispita), jedan u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, jedan vozač je prošao kroz crveno svjetlo, dva su nepropisno pretjecala, 18 ih je koristilo mobitel u vožnji, 11 vozača nije koristilo pojas, 65 vozača nije poštivalo prometni znak, a pet vozila bilo je bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 14 vozača i 5 vozila. U tom se vremenu dogodilo sedam prometnih nesreća, u kojima je nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

U nedjelju navečer su u 22,40 sati u Benkovcu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 44-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom,  VW-om BiH nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,79 promila.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

      

01. srpanj 2024 06:36