StoryEditorOCM
KalelargaNAŠMRKANO SUNCE

Irena Dragić: Nagrada za zamračene milijune je ‘Nasmiješeno sunce‘ i vijećnički mandat. Je li vas sram? Dukić: Nagrađen je klub, a ne osoba!

Piše Zadarski.hr
22. prosinca 2022. - 11:31

Aktualni sat vijećnica Irena Dragić (SDP) iskoristila je za pitanje gradonačelniku Dukiću u vezi nagrade "Nasmiješeno sunce" koju, kako je rekla, dodjeljuje Mario Paleka za uspješnu turističku sezonu, iako su "neki više zavrijedili pomrčinu sunca ili uma". 

- Nagrađen je noćni bar s kojima je povezan čovjek protiv kojeg se vodi kazneni postupak za pranje novca. Ali na stranu to, za HDZ je onaj tko vara državu oduvijek bio i sposoban i uspješan. Na stranu i pjevanje ustaških pjesama u trenutku nacionalnog ponosa jer to je dio vašeg folklora i nažalost društveno prihvaćenog ponašanja, a taj ples s vama pleše i pravosuđe, što je najžalosnije. 

Ali jezik i stil komunikacije nagrađenog je samo dno, teški jad i sramota za naš grad. Ono što je još zanimljivije, tko mu pruža podršku, tko mu lajka? Stipe Brčić! Da vas podsjetim, to je čovjek koji je bio vlasnik dječjeg vrtića preko kojeg je zamračio preko milijun kuna gradskog i državnog novca, a onda je njegova supruga, vaša nova vijećnica, Matilda Karamatić Brčić, otvorila novi vrtić u kojem je zaposlen taj Stipe Brčić. Nagrada za zamračene milijune je Nasmiješeno sunce i vijećnički mandat. Svaka čast, je li vas sram, je li vam barem neugodno da nagrađujete ovakve ljude, upitala je Dragić gradonačelnika.

Umjesto odgovora, za govornicu je izašao potpredsjednik GV-a Bruno Milin zbog povrede poslovnika jer je Aktualni sat mjesto gdje se predlažu inicijative i postavljaju pitanja za gradonačelnika, a ne pita se gradonačelnika za nešto što je netko napravio.

Gradonačelnik Dukić je ipak rekao da je za njega Domovinski rat vrijeme u kojem vidi nastanak države i gleda samo prema naprijed te da osuđuje svaki vid nasilništva i svaki totalitarni režim, pa tako i ustaški. Rekao je da je nagrada dobivena prije incidenta, da taj klub okuplja mladež s vrstom zabave koja je prihvatljiva gradu Zadru te da ne vjeruje da je itko išta loše mislio prilikom dodjele nagrade koja je, naglasio je, dana klubu, a ne osobi.

02. svibanj 2024 05:04