StoryEditorOCM
KalelargaNESLUŽBENO

HNK Zadar dobio licencu za stadion u Stanovima. Reno im se upisao na svlačionice, a odvjetnica na sjedalice! Presvlačit će se u - kontejnerima!

Piše I. G./I. N.
28. svibnja 2024. - 15:26

HNK Zadar dobio je licencu Hrvatskog nogometnog saveza za stadion na Stanovima.

Žalbeno tijelo HNS-a za licenciranje, kako doznajemo, donijelo je konačnu odluku da igralište HNK Zadra dobije licencu za natjecanje. Ova odluka će službeno biti objavljena idućih dana. Zadar će tako, kao prvoplasirana momčad Treće nogometne lige jug, imati uvjete za igranje kvalifikacija za ulazak u Drugu ligu.

Izdavanje licence za HNK Zadar zapelo je na imovinsko–pravnim odnosima. Naime, tvrtka Rena Sinovčića se prije nekoliko mjeseci vlasnički upisala na zgradu u kojoj su klupske prostorije i svlačionice igrališta na Stanovima. Pregovori čelnih ljudi HNK Zadar sa Sinovčićem da im prepusti zgradu na korištenje pod određenim uvjetima, očito nisu uspjeli, a poseban problem predstavljala je i imovina odvjetnice Ivane Raspović koja je na stečajnoj dražbi kao dio pokretne imovine kluba kupila i sjedalice na tribinama stadiona.

HNK Zadar je kao privremeno rješenje za ishođenje licence osigurao kontejnere koji će služiti kao klupske svlačionice dok se imovinski problem trajno ne riješi.

26. lipanj 2024 21:04