StoryEditorOCM
KalelargaNAPETO JE...

HDZ je zatražio pauzu: Vijeće je izglasalo 9 amandmana Akcije mladih i Meštrovića, ali Dukić tvrdi da su neki nezakoniti!

Piše I.I.
18. prosinca 2023. - 12:38

U Gradskoj upravi održava se sjednica na kojoj se treba donijeti odluka o usvajanju gradskog proračuna za iduću godinu.  

Gradski vijećnici su glasali o 23 amandmana Akcije mladih i nezavisne liste Enija Meštrovića,  usvojeno ih je na koncu devet i to dva amandmana Meštrovića i sedam Akcije mladih. Gradonačelnik Dukić usvojio je tri amandmana Akcije mladih, dok im je vijeće usvojilo još četiri. Nakon glasovanja klub vijećnika HDZ-a je zatražio stanku od sat vremena. 

Naime, gradski vijećnici su izglasali dva amandmana nezavisne liste Enija Meštrovića koji se tiču izgradnje i opremanja krematorija te povećanja sredstava za Sportsku zajednicu. Iako je oba amandmana gradonačelnik Dukić proglasio nezakonitim, Gradsko vijeće ih je izglasalo, a Enio iz klupe dodao kako je rebalansom sve moguće napraviti i korigirati stvari, ali tek nakon izglasavanja V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Zadra. 

Od 21 amandmana Akcije mladih gradonačelnik je prihvatio tri amandmana te su ona postala sastavni dio proračuna, a to su: izrada prostorno planske dokumentacije za izgradnju doma za starije, povećanje sredstava za udruge iz područja socijalne skrbi i oslikavanje javnih površina. 

Uz to, Gradsko vijeće je izglasalo još četiri amandmana Akcije mladih, a to su: participacija u programu prehrane učenika u osnovnim školama, izrada prostorno planske dokumentacije za izgradnju nove OŠ Juraj Dalmatinac, subvencija umirovljenika u privatnim domovima i povećanje iznosa stipendija. 

Prilikom izglasavanja amandmana gradonačelnik Dukić je komentirao koje amandmane prihvaća, a koje ne prihvaća te obrazlagao zbog čega ih ne prihvaća te dodao između ostalog kako je povećanje iznosa stipendija nezakonit amandman jer se zadire u sredstva koncertne sezone koja su, tvrdi Dukić, već dogovorena. 

Nakon stanke vidjet će se hoće li gradonačelnik povući proračun odnosno hoće li ga vijećnici izglasati.

02. svibanj 2024 07:00