StoryEditorOCM
KalelargaIZVJEŠĆE HAK-A

Gužve u prometu u blizini turističkih odredišta od Lučkog do Zadar 2. Nesreća na A1, vozi se usporeno između čvorova Šibenik i Vrpolje

Piše Hina
18. srpnja 2020. - 16:26

Povećana je gustoća prometa, a duža su čekanja zabilježena su na graničnom prijelazima, najduže na Kaštelu gdje se na ulazu u Hrvatsku čeka četiri sata.

Po izvješću HAK-a u 16 sati, zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine između čvora Šibenik i čvora Vrpolje (na 330km).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići. Vozi uz ograničenje brzine 60km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Mjestimice mokrih ili samo vlažnih kolnika ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, na širem riječkom području i Dalmaciji.

Povećana je gustoća prometa: pred naplatnom postajom Lučko na izlasku s autoceste A1 kolona vozila u pokretu duga je oko 2 km. Pred naplatom Demerje nema dužih čekanja. 

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar II u oba smjera, u blizini turističkih odredišta duž Jadranske obale, trajektnim lukama i pristaništima.

Poteškoće u prometu moguće su i na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na GP Goričan čeka s sat vremena na ulaz u Hrvatsku, a pola sata na izlazu. Na ulazu se sat i pol čeka na Plovaniji i Macelju, a do pola sata na ostalim prijelazima sa Slovenijom, dok se na ulazu u Sloveniju sat vremena čeka na Macelju, a do pola sata na prijelazu Rupa.

19. travanj 2024 05:25