StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Ako još niste otvorili sezonu kupanja, zanimat će vas temperatura mora

Piše hina
14. lipnja 2024. - 08:29

Hrvatsku u petak očekuje djelomice, u Dalmaciji i na istoku zemlje pretežno sunčano vrijeme, a temperature će se kretati između 20 i 25, dok bi u Dalmaciji mogle biti i do 28 Celzijevih  stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice može biti kratkotrajne magle. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a ujutro uz obalu bura, kaže DHMZ.

image
Luka Gerlanc/

Meteorolog Bojan Lipovšćak sa N1 za sutra najavljuje sunčano i toplije. Ujutro u unutrašnjosti, po kotlinama i uz riječne tokove magla koja će se brzo razići, na Jadranu vedro. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 9 do 13 na moru oko 18. Poslijepodne u gorskim krajevima unutrašnjosti slab razvoj dnevne naoblake i mala vjerojatnost za pokoji pljusak. Najviše dnevne temperature oko 26 na Jadranu, a u unutrašnjosti i do 30C. UV indeks  vrlo visok, a temperatura mora je izmedju 22 i 25C.

image
Luka Gerlanc/

U nedjelju stabilno sunčano vrijeme uz porast temperature zraka. Idući tjedan vrijeme će biti sunčano i sve toplije tako da će krajem tjedna temperature zraka porasti i do 36C. Na Jadranu će puhati vjetrovi dnevne cirkulacije uz jaki poslijepodnevni maestral. 

image
Tonci Plazibat/Cropix
23. lipanj 2024 09:27