StoryEditorOCM
KalelargaČEKA SE PRIVOĐENJE

Duško Tanasković proveo noć u zadarskoj policiji. Osumnjičen je za teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način. Brani se šutnjom?

Piše B.S.
26. kolovoza 2022. - 09:46

Osumnjičeni za likvidaciju Gorana Vlaovića ispred kluba ‘Noa‘ na plaži Katarelac Duško Tanasković (28) iz Kragujevca proveo je noć u zadarskoj policiji, a njegovo privođenje u Županijsko državno odvjetništvo u Zadru očekuje se u prijepodnevnim satima.

Slučaj je preuzeo glavni državni odvjetnik Emilio Kalabrić i sudac istrage Hrvoje Visković.

Tanasković se se inače nalazi na tjeralici crnogorske policije, a njegov odvjetnik Vinko Gulišija rekao je kako Tanasković neće iznositi svoju obranu, te će se braniti šutnjom.

Državljanin Crne gore Goran Vlaović ubijen je u šest sati ujutro dok je bio u društvu dvojice prijatelja. Tanasković, koji je na glavi imao bijelu šiltericu, crnu majicu dugih rukava i sive hlače leđa prišuljao mu se s leđa te mu ispalio hitac u glavu na način da to isprva nitko nije primijetio. Njegovi prijatelji su shvatili da je ubijen tek kada su vidjeli da leži u lokvi krvi.

Zadarska policija u petak ujutro objavila je da je Tanasković osumnjičen za teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način. Sumnjiči ga se da je jučer u 06,01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja.

Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden očevid te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja - vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u tijeku.

03. svibanj 2024 20:34