StoryEditorOCM
Kalelarga‘RAZORUŽALI SE‘

Dragovoljno predali 768 komada različitog streljiva, spremnik za automatsku pušku, deset komada lovačkih patrona i signalni metak

Piše B. S.
12. lipnja 2024. - 15:25

Tijekom posljednjih dana građani s područja Gospića i Otočca dragovoljno su predali 768 komada različitog streljiva, spremnik za automatsku pušku, deset komada lovačkih patrona i signalni metak.

Streljivo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

Policijska uprava ličko-senjska podsjeća građane da akcija ‘Manje oružja, manje tragedija‘‘ i dalje traje te ih pozivaju da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.

17. lipanj 2024 08:17