StoryEditorOCM
FotoreportKONCERT ZA PAMĆENJE

Vrhunskim audio vizualnim spektaklom Dino Merlin još jednom u Zadru dokazao status regionalne zvijezde!

Piše Zadarski.hr/SRC VIšnjik
16. listopada 2022. - 09:12

Vrhunskim audio vizualnim spektaklom, kojim je još jednom dokazao status regionalne zvijezde, Dino Merlin je u subotu navečer u zadarskom Sportskom centru Višnjik oduševio brojne fanove.

- Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći, najbolje što znamo, pa što bude neka bude - uoči hrvatske dvoranske turneje govorio je Merlin, a sudeći prema gromoglasnim ovacijama u rasprodanoj zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića - bolje doista i ne može.

Deset tisuća obožavatelja sarajevskog kantautora uživalo je u jedinstvenom koncertnom doživljaju svog glazbenog idola pjevajući u glas s njime gotovo dva i pol sata. Zadarska publika još uvijek pamti njegov koncert u istoj dvorani prije četiri i pol godine, a nakon sinoćnjeg glazbeno-scenskog spektakla jasno je - reprizu žele što prije. Nakon početka rasprodane turneje u Rijeci, gdje je dva dana za redom obožavatelje ostavio bez daha te sad ponovljenog uspjeha u Zadru, nema bolje atmosfere za nastavak obilaska hrvatske publike.

- Volim putovati jer putovanja rađaju nove ideje. Volim sretati i upoznavati nove gradove i nove ljude jer to bogati i oplemenjuje dušu. Zato volim i što sam se vratio u Zadar, gdje me dočekala prekrasna publika, s kojom dijelim toliko toga - ljubav prema glazbi i plesu, osjećaj zajedništva koji uvijek ima veću vrijednost od bilo čega što nas razdvaja, međusobno poštovanje i želju za širenjem dobrih vibracija, kazao je slavni umjetnik.

Neumorni Dino Merlin iz mjeseca u mjesec puni svaku dvoranu i arenu u cijeloj regiji, pa je nesumnjivo da će se i ovom turnejom upisati u povijest regionalne glazbene scene. Nakon nedavno završene slovenske turneje konačno se vratio hrvatskoj publici. Poslije riječkog i zadarskog trijumfa Dinu Merlina već sljedeći vikend, 21. i 22. listopada, s nestrpljenjem očekuju Slavonci u rasprodanoj osječkoj dvorani Gradski vrt, a 3. prosinca nastupit će i u Areni Varaždin. Samo tjedan dana poslije, u subotu 10. prosinca, priprema i veliki koncert u bečkom Wiener Stadthalle, najvećoj dvorani u Austriji, gdje je toliki interes publike da se sutra puštaju u prodaju i dodatne ulaznice.  

Ovu godinu hitmejker zaključit će još jednim koncertnim spektaklom u Hrvatskoj - i to u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, gdje garantirano priprema nezaboravan ulazak u novu 2023. godinu jer u gradu pod Srđem još se prepričavaju dojmovi s dočeka 2018., u koju su ušli uz koncert Dine Merlina na Stradunu pred rekordnim brojem posjetitelja. S tim sedmim koncertom završava samo prvi dio njegova obilaska hrvatskih obožavatelja. Za iduću godinu u planu su i veliki koncerti u Zagrebu i Splitu, ali datumi se još drže u tajnosti. Nema sumnje, ljubav i povezanost Dine Merlina i njegove publike je posebna, snažna i neraskidiva, a u tom istom tonu i energiji zajedništva nastavit će se turneja do sredine iduće godine. 

29. lipanj 2024 05:32