StoryEditorOCM
FotoreportFOTOGALERIJA

Prvi zadarski šleper pomoći otišao za ukrajinski grad Brovary: u kamionu se nalazi preko 300 tisuća kuna vrijednosti

Piše Zadarski.hr
11. ožujka 2022. - 16:16
Prva humanitarna pomoc iz Zadra za prijateljski ukrajinski grad Brovarya, krenula je danas prema dogovorenom odredistu Lublin u Poljskoj. Luka Gerlanc/Cropix

Iz Zadra je oko 14.30 sati krenuo prvi kamion pomoći za Ukrajinu, točnije za ukrajinski grad Brovary koji je sa Zadrom uspostavio službeni prijateljski odnos.

Prvog dana ruske agresije na Ukrajinu, gradonačelnik Branko Dukić se javio gradonačelniku grada Brovaryja i ponudio moguću pomoć koju može organizirati grad Zadar.

- U svakodnevnom razgovoru i dogovoru s gradom Brovaryjem, iskristalizirano je kako će se prikupljati ciljana pomoć. U prvom mailu koji su nam poslali zatražili su lijekove i sklopive krevete, kao i dizelske agregate. A zatim i higijenske potrepštine s naglaskom na pelene i uloške, kako za djecu tako i za odrasle - komentirao je koordinator aktivnosti, dogradonačelnik Ante Babić.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- U kamionu se nalazi preko 300 tisuća kuna vrijednosti. Grad Zadar osigurao je prvih pola milijuna kuna, a danas je otvoren novi račun na koji će se prikupljati pomoć za Ukrajinu. Uključiti se mogu pravne i fizičke osobe - naglasio je Babić.

Kamion je krenuo prema poljskom gradu Lublinu u kojem se nalazi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Brovaryja. On će se pobrinuti da prvi zadarski šleper pomoći iz Poljske uspješno stigne do svog cilja pojasnili su nam. 

image
Luka Gerlanc/Cropix
05. svibanj 2024 08:30