StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: UVJEŽBAVANJE MEĐUNARODNIH PRELETA

Francuski vojni avioni u posjeti bazi u Zemuniku!

Piše HRZ /Marinko Karačić
27. srpnja 2018. - 13:03

Dva aviona Dassault Alphajet Francuskog ratnog zrakoplovstva završili su u srijedu, 25. srpnja, dvodnevni posjet 93. zrakoplovnoj baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“u Zemuniku.

Uvježbavanje, planiranje i provedba međunarodnih preleta, te procedura slijetanja i baziranja na aerodrome drugih država sastavni je dio letačke obuke francuskih vojnih pilota, a domaćini francuskim pilotima tijekom boravka u Zemuniku i ovoga su puta bili piloti Eskadrile aviona.

Voditelj operativno-letačkog odsjeka 93.zrakoplovne baze pukovnik Damir Barišić izrazio je zadovoljstvo što dolasci francuskih kolega postaju tradicija i vidi ih kao prigodu za produbljivanje suradnje i podizanje operativnih sposobnosti baze u Zemuniku.

- Ovo je izvrsna prigoda za suradnju dvaju ratnih zrakoplovstava u kojoj francuski kadeti usvajaju procedure i postupke u provedbi međunarodnih preleta koji će im umnogome koristiti u operativnim eskadrilama kada završe školovanje, dok se pripadnici naše baze uvježbavaju u procedurama prihvata i logističke potpore savezničkih zrakoplova - kazao je Barišić.

01. srpanj 2024 05:34