StoryEditorOCM
ForumFERIT I SERJAN

‘Zlatni kavez‘ u Hrvatskoj je na pauzi, a u najnovijoj epizodi u Turskoj dogodilo se nešto što je sve iznenadilo...

Piše Scena SD
20. ožujka 2024. - 09:18

Turska serija ‘Zlatni kavez’, koja je svojim zapletima temeljenima na istinitoj priči osvojila srca gledatelja diljem svijeta, na kratkoj je pauzi od emitiranja na Novoj TV.

Snimanje serije u Turskoj još uvijek je u tijeku, a povratak ove dramske serije s novim nastavcima gledatelji mogu očekivati uskoro.

Posljednja epizoda prije pauze emitirala se 14. ožujka, a najnovija epizoda prikazana je u Turskoj prošlog petka. Tamo se serija emitira petkom, a svaka epizoda traje gotovo tri sata (kod nas se jedna originalna epizoda podijeli na više njih).

image

Ferit i Sejran

Nova TV

Popularna turska serija koja je prošlog ljeta u Hrvatskoj prikovala gledatelje uz male ekrane, prati priču o Sejran, djevojci iz Gaziantepa koju obitelj prisilno uda za bogatog istanbulskog momka Ferita Korhana i veliki je hit gdje god se prikazuje. Samo u našoj zemlji njihove dogodovštine u prosjeku prati oko pola milijuna gledatelja, a ‘Zlatni kavez‘ je postao i najprodavanija turska serija za inozemno tržište.

OPREZ SPOILERS! AKO NE ŽELITE ZNATI RADNJU UNAPRIJED NEMOJTE ČITATI NASTAVAK TEKSTA.

U najnovijoj epizodi napokon je pala pomirba Ferita i Sejran koji su bili razdvojeni gotovo cijelu drugu sezonu serije. Nakon što Kaja umalo ošamari Sunu, Sejran s ocem i novim zaručnikom Akinom stiže u vilu Korhanovih po sestru. Međutim, na iznenađenje svih, Suna odlučuje ostati u vili, a Kazim joj kaže da odsad ima samo jednu kćerku.

Kad je Ferit u dvorištu vile ugledao Akina, doživi napadaj bijesa te pred svima otima Sejran i odvede je u sobu. Tamo mu ona priznaje da ju je Okeš aga, Akinov ujak, ucijenio rekavši joj da se mora udati za njega ili će Feritov otac Orhan umrijeti u zatvoru.

Oni se napokon pomire, jer među njima više nema prepreka da budu sretni, s obzirom da dijete koje je Pelin čekala nije bilo Feritovo. Pelin je preživjela teški porođaj tijekom kojeg je izgubila sina čiji je otac Serter. Ona sada živi s njim i kaže mu da misli kako ju je te sporne večeri Ferit pod utjecajem alkohola natjerao na spolni odnos.

Halis Aga naredi Feritu da iz Kazimove kuće otme Hatidže kako bi mu rekla zašto Okeš aga mrzi njegovu obitelj. Kad Hatidže stigne u vilu, Halis Aga joj u jednom trenutku stavlja prsten na ruku i zaprosi je, a ona pristaje.

Asuman, koja je dosad bila u prijateljskim odosima sa Sejran, kaže joj zlobno da je krivi za smrt njezinog muža, Feritovog brata.

image

Ferit i Sejran

Nova TV

Nakon emitirane epizode u petak gledanost serije u Turskoj je porasla, no još uvijek se nagađa hoće li najesen ući u treću sezonu. Sve će ovisiti o tome hoće li idući nastavci serije prikovati turske gledatelje pred male ekrane.

Fanovi serije nagađaju da bi Sejran u novim nastavcima mogla ostati trudna, te da će u finalu druge sezone, ako do njega dođe, Sejran biti u smrtnoj opasnosti.

30. ožujak 2024 22:21