StoryEditorOCM
ForumSVIJET U ŠOKU

Što je prethodilo atentatu: Objavljena fotografija na kojoj se vidi ubojica kako čeka da se bivši japanski premijer popne na pozornicu

Piše PSD
8. srpnja 2022. - 20:03

Jutrošnji atentat na bivšeg, inače najdugovječnijeg japanskog premijera Japana Shinzo Abea, kojeg je počinio bivši pripadnik japanskih pomorskih odbrambenih snaga, tj. japanskog ekvivalenta ratne mornarice, šokirao je i Japan, ali i čitavi svijet.

Ubojica je prišao Abeu dok je ovaj držao govor u japanskom gradu Naru i iz neposredne blizine upucao ga s leđa. Abe je odmah pao na tlo, nakon čega je hitno otpremljen u bolnicu. Nakon nekoliko sati iz bolnice je javljeno da je preminuo.

Atentat je izvršio Tetsuya Yamagamija (40), a policija je priopćila da je ubojica gajio animozitete prema određenoj grupi ljudi koju je povezao sa Abeom. Napadač je odmah nakon atentata uhićen, a policija je tijekom istrage u njegovoj kući pronašla određenu količinu eksploziva.

Na fotografiji koja je objavljena na Twitteru vidi se napadač kako stoji iz Abea dok se ovaj penje na binu nekolko trenutaka prije nego što je izvršio atentat.

Brojni svjetski lideri su osudili napad i izrazili riječi sućuti japanskom narodu.

02. srpanj 2024 01:16