StoryEditorOCM
ForumINDEX DOZNAJE

Otac ozlijeđene djevojčice ima više prijava i kazni za nasilje nad suprugom, majkom i ocem. Šef Centra tvrdio je da u obitelji nije bilo problema

Piše PSD
2. travnja 2021. - 22:50

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić je i danas u nizu medijskih istupa pokušavao uvjeriti javnost da u obitelji životno ugrožene curice (2) nije bio problema.

Index, međutim, večeras doznaje kako je policija evidentirala više slučajeva obiteljskog nasilja koje je počinio nad vlastitom majkom i ocem, ali i suprugom. Po tim prijavama je i kažnjavan.

Kako doznaje Index, bilo je po nekoliko takvih slučajeva godišnje, i to unazad nekoliko godina. 

Podsjetimo, službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su istraživanje nad roditeljima teško ozlijeđene djevojčice i objavili kako se roditelji sumnjiče da su je zlostavljali tjelesnim kažnjavanjem uslijed čega je zadobila više ozljeda po glavi i tijelu.

Upravnim nadzorom Ministarstva socijalne skrbi danas je, pak, utvrđeno da su u Centru za socijalni skrb mjesecima znali za probleme i regresiju u ponašanju i razvoju kod djevojčice, no da nisu ništa poduzeli.

Informacije koje su utvrđene u nadzoru u potpunoj su suprotnosti s onime što je govorio šef Centra Medunić koji je tvrdio da nije bilo nikakvih naznaka da bi se ovakvo što moglo dogoditi te da je to bilo nemoguće predvidjeti.

16. lipanj 2024 00:23