StoryEditorOCM
ForumIZRAELCI U OFANZIVI

Netanyahu: ‘Naše su trupe ušle kroz ‘vrata zla‘. Činimo sve da izbjegnemo civilne žrtve... Ovo je misija naših života!‘

Piše Vijesti SD
28. listopada 2023. - 21:53

"Vrhovni cilj ovog rata jest osigurati opstanak Izraela", rekao je u subotu navečer izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

"Jučer su naše trupe ušle u Gazu kroz ‘vrata zla‘. Vrhovni cilj operacije jest potpuno poraziti ubojitog neprijatelja i zajamčiti naše postojanje (kao države). Postoje trenuci u kojima se država suočava s dvije mogućnosti - postojati ili prestati postojati. Izrael čini sve što može kako bi izbjegao civilne žrtve", dodao je Netanyahu pa u nastavku govora još jednom optužio Hamas za ratne zločine, prenosi Jutarnji list.

Zahvalio je i čelnicima Zapada, uključujući Veliku Britaniju i SAD, što su stali uz njegovu zemlju, prenosi Sky News.

"Borit ćemo se i pobijedit ćemo... Ovo je misija naših života", zaključio je.

Poslije njega govorio je izraelski ministar obrane Yoav Gallant.

"Naše snage snažno udaraju po Hamasu. Ti napadi dolaze iz zraka, sa zemlje, ispod zemlje i s mora. Izrael je u potpunosti spreman boriti se protiv svih prijetnji iz drugih zemalja. Ovo neće biti kratak rat, bit će dug. Morat ćemo biti strpljivi, morat ćemo se izdići iznad svih izazova i poteškoća kao pojedinci, kao kolektiv, kao vodstvo", rekao je.

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari ranije je uputio uputio "hitnu molbu" građanima sjeverne Gaze i grada Gaze da se presele na jug, dodajući da se njihov "prozor za djelovanje zatvara".

To je upozorenje stiglo putem objave na X-u, kojoj većina stanovnika Gaze trenutačno ne može pristupiti zbog prekida interneta.

Ali izraelska vojska također je bacala letke u Gazu sa sličnim upozorenjem.

Leci napisani na arapskom upozoravaju da je sjever teritorija postao "bojno polje" koje nije sigurno - te da ljudi trebaju krenuti prema jugu.

02. srpanj 2024 12:45