StoryEditorOCM
ForumPIŠU GRČKI MEDIJI

Izručenje destorice BBB-a je pitanje dana: ‘Dokazi su pronađeni u automobilima Hrvata koji su zaplijenjeni‘

Piše Dean Bauer/SN
3. listopada 2023. - 17:51

Prema pisanju grčkih medija, točnije portala Newsit.gr, pitanje je dana kada će 10 u Hrvatskoj privedenih pripadnika BBB biti izručeni iz Hrvatske u Grčku. Spomenuti medij, inače poprilično dobro upućen u cijeli slučaj i dobrim izvorima pri lokalnom pravosuđu navodi:

"U završnoj je fazi izručenje Grčkoj, 10 hrvatskih huligana, BBB koji su uhićeni u Zagrebu. Grčke vlasti pritišću hrvatske vlasti da ubrzaju proces. Slučaj je kod zagrebačkog ekstradicijskog tužitelja koji će dati odobrenje da 10 hrvatskih huligana stigne u Atenu. To je pak, prema pouzdanim informacijama, pitanje dana", navodi atenski portal "newsit.gr" i dalje navodi, pišu Sportske novosti.

"Vrijedi istaknuti da je konkretnih 10 uhićenih osoba identificirano i za njima su raspisane tjeralice jer su dokazi pronađeni u automobilima Hrvata koji su zaplijenjeni na parkiralištu stajališta ISAP "Irini" u Marousiju. Istodobno, istražitelj čeka cjelovito izvješće o otiscima prstiju i DNK na zaplijenjenim noževima, palicama, ali posebno na odjeći nesretnog Michalisa (poginuli grčki navijač). Procjene stručnjaka ‘govore‘ da je posebno važan dio istraživanja odjeće navijača AEK-a, jer je ubojica s nožem možda ostavio otiske prstiju ili genetski materijal. Iako prve provedene analize nisu bile učinkovite, završetak istraživanja imat će konačan rezultat".

U istoj informaciji stoji da odvjetnici pritvorenih Grka i Hrvata očekuju da će izvješće Kriminalističkog odjela stići u sljedećih nekoliko dana, kako bi se pokrenuo proces podnošenja zahtjeva za puštanje iz zatvora. navodi grčki portal.

30. travanj 2024 08:46