StoryEditorOCM
ForumUTVRĐENE OKOLNOSTI

Ekipa iz Centra za socijalnu skrb došla je po dječaka koji je pobjegao iz Doma Juraj Bonači. A onda je krenuo val uvreda...

Piše Marko Didić/SD
16. travnja 2021. - 18:25

Sedamnaestogodišnji dječak koji je štićenik Doma za osobe s problemom u razvoju Juraj Bonači u Splitu bio je razlog što je troje djelatnika Centra za socijalnu skrb Kaštela došlo u kuću njegove 41-godišnje majke u Kaštel Gomilici gdje su bili u četvrtak oko 13 sati izloženi fizičkom napadu, pljuvanju i verbalnim neugodnostima.

Dječak je par dana prije ovog incidenta pobjegao iz Doma Juraj Bonači i nije se htio u njega vratiti, pa je tročlana ekipa socijalnih radnika (dvije žene u dobi 28 i 63 godine) te muškarac u dobi od 28 godina došla na adresu njegove mame u Gomilici. I dok su razgovarali s njom i objašnjavali joj kako bi bilo dobro i poželjno da se dječak vrati u dom i tamo nastavi školovanje, pojavio se sam dječak koji je odmah napao 28-godišnjeg socijalnog radnika udarajući ga nogama i rukama po tijelu.

Nakon toga njegova majka verbalno napada pogrdnim riječima 28-godišnju socijalnu radnicu, nakon čega ju je i pljunula. Dječak potom nasrće na 63-godišnju djelatnicu centra i hvata je za ruku koju savija u laktu da bi je nakon toga odgurnuo.

Kada su se socijalni radnici povlačili, iz kuće je izišao 48-godišnjak koji nema prezime djeteta i majke te je djelatnicima Centra uputio prijetnju:"Ubit ću vas sve, vas i policiju!". Svo troje napadnutih zatražilo je odmah medicinsku pomoć na Hitnom medicinkom prijemu Kaštela gdje su pregledani te su im utvrđene lakše tjelesne ozljede u vidu manjih hematoma.

Nakon toga su u PP Kaštela bez sredstava prisile pristupili dječak,majka mu i 48-godišnji muškarac te dežurna djelatnica Centra za socijalnu skrb Kaštela,a posebno izvješće o vom događaju ide Općinskom državnom odvjetništvu redovitim putem.

Iz PU splitsko-dalmatinske su priopćili javnosti sljedeću poruku:

- U odnosu na jučerašnji događaj u Kaštelima, možemo izvijestiti da je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđeno kako je maloljetnik nad kojim su djelatnici postupali, pružao otpor i fizički nasrnuo na djelatnike koji su izvršavali službenu radnju. O svim prikupljenim saznanjima i utvrđenim činjenicama, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, dostavili smo posebno izvješće.

Dakle, iz policijskog priopćenja uopće se ne spominje uloga djetetove majke i 48-godišnjeg muškarca u ovoj priči.

20. travanj 2024 09:45