StoryEditorOCM
ĐiradaHVALJENA PREDSTAVA

Suvremena kazališna adaptacija kultnog Gogoljevog teksta Kabanica u ožujku ponovno stiže u Zadar!

Piše Zadarski.hr
2. ožujka 2020. - 17:25

Hvaljena dramska predstava „KABANICA“, nastala prema istoimenom tekstu velikog ruskog pisca Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, a u režiji Vinka Radovčića, ponovno stiže u zadarsko Kazalište lutaka i to 30. i 31. ožujka.

Riječ je o suvremenoj kazališnoj adaptaciji kultnog Gogoljevog teksta, s puno glazbe, pokreta i vizualno impresivne scenografije, predstavi kojoj se veseli struka, publika, ali i sam autorski tim koji ju je stvarao.

„Jako smo uzbuđeni smo što ćemo ponovno igrati u gradu u kojem je „Kabanica“ nastala. To je jedna posebna kazališna priča i iznimno nas veseli što je publika prepoznaje“, poručuju glumci predstave koji će „Kabanicu“, vrlo brzo nakon Zadra, igrati i u Dubrovniku.

Kako je predstava nastala u sklopu projekta „Lektira na sceni“ i ovaj su put posebno pozvani učenici srednjih škola te studenti Sveučilišta u Zadru, ali i sve građanke i građani koji u listopadu, kada je „Kabanica“, prvi put nakon premijere gostovala u Zadru, nisu uspjeli nabaviti svoje ulaznice.

Tri izvedbe u ožujku sjajna su prilika za upoznati se sa svevremenom pričom o naizgled običnom činovniku Akakiju Akakijeviču i njegovoj kabanici te pogledati prvu predstavu u povijesti zadarske kazališne scene koja je bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje dramske predstave u cjelini.

Predstava, nastala u koprodukciji Drame Plus & Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, igra u ponedjeljak 30. ožujka u 20 sati te u utorak 31. ožujka u 12:30 te u 19:00 sati u Kazalištu lutaka. Cijena ulaznice za građanstvo je 40 kuna, a svoje mjesto možete rezervirati na uzkudramaplus@gmail.com. S obzirom na dosadašnji interes za predstavom, organizatori poručuju kako je rezervaciju bolje učiniti čim prije. Trailer predstave možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=-HJ5oTpkmi0&t=4s.

Autorski tim predstave - glumci  Lovro Ivanković, Luka Barešić, Deni Sanković, Matino Antunović, Toma Medvešek, Domagoj Nižić, dramaturginja Sunčica Sodar, scenograf Josip Kresović, savjetnica za scenski pokret Matea Bilosnić, kostimografkinja Anita Goreta, oblikovatelj svjetla Frane Papić te redatelj Vinko Radovčić pozivaju vas da kraj ožujka dočekate u kazalištu, uz jednog i jedinstvenog Gogolja!

 

03. svibanj 2024 15:53