StoryEditorOCM
ĐiradaUSKRSNI TJEDAN

Raspored misa u katedrali Sv. Stošije: od blagoslova maslinovih grančica do papinskog blagoslova

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2021. - 12:35
Zadar, 120420 Uskrsno misno slavlje u katedrali sv. Stosije predvodio je zadarski nadbiskup msgr. Zelimir Puljic bez prisustva vjernika zbog pandemije koronavirusa.Luka Gerlanc/Cropix

Na Nedjelju Muke Gospodnje-Cvjetnicu, 28. ožujka, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi blagoslov maslinovih grančica i misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 11 sati.

Snimanje uskrsne čestitke zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića održava se u utorak, 30. ožujka, u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru s početkom u 11 sati (ulaz s Foruma).

Na Veliki četvrtak, 1. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi misu posvete ulja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 9 sati, a u 19 sati nadbiskup Puljić predvodi u zadarskoj katedrali misu Večere Gospodnje.

Službu Muke Gospodnje i obrede Velikog petka 2. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi u katedrali sv. Stošije u Zadru u 19 sati. Milostinja Velikog petka kod klanjanja sv. Križu i kod 'Božjeg groba' namjenjuje se za uzdržavanje Isusovog groba i svetih mjesta u Jeruzalemu.

Na Veliku subotu, 3. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi obrede Vazmenog bdjenja u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 20 sati.

Na svetkovinu Uskrsa, Nedjelju uskrsnuća Gospodnjega, 4. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 11 sati, kada će podijeliti i papinski blagoslov s potpunim oprostom.

03. srpanj 2024 02:35