StoryEditorOCM
ĐiradaČUVARI PLANETE

Nova poglavlja za buduće generacije: Predstavljanje edukativnih slikovnica o očuvanju mora i zdrave prehrane ove subote u Sv. Nikoli

Piše Sponzorirani sadržaj
24. rujna 2024. - 12:47

Edukativna uloga slikovnica svima je poznata, a u današnje vrijeme, kada se sve više razvija svijest o važnosti očuvanja okoliša i zdrave prehrane, treba joj posvetiti posebnu pažnju. Pozitivne promjene počinju od najmlađe dobi, a kroz slikovnice pune odvažnosti i nade djeca mogu naučiti kako oni mogu biti čuvari naše planete.

Predstavljanje dviju slikovnica „S Provirkom očisti more“ i „Uz Provir zavoli ribu“ održat će se u subotu, 28. rujna, s početkom u 10:30 sati u Edukativno-prezentacijskom centru Sv. Nikola, koji je dio Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru (Ul. Božidara Petranovića 1).

Nije bez razloga što se ovo predstavljanje odvija unutar obnovljenog kompleksa crkve Sv. Nikole, zaštitnika djece, ribara i pomoraca. Ova simbolična povezanost dodatno ističe važnost očuvanja naše pomorske baštine i kulture, što je ujedno i središnja tema slikovnica.

Autorica Sarah Stručić i ilustrator Marin Franić u slikovnici "S Provirkom očisti more" su ispričali i ilustrirali kako svatko od nas može pomoći u očuvanju mora, dok su u slikovnici "Uz Provir zavoli ribu" na zabavan način opisali i prikazali zašto bi riba trebala biti češće na našim tanjurima.

Kako čuvati ono što volimo i od čega živimo najbolje zna Božidar Blaslov, četvrta generacija ribara iz Kali i vlasnik Provira. On se već neko vrijeme uz ribarstvo bavi i očuvanjem okoliša, točnije prikupljanjem starih ribarskih mreža od kojih nastaju neke od najboljih hrvatskih modnih kreacija. No, to mu nije bilo dovoljno. Znao je da pozitivna promjena počinje od najmlađih te je došao na ideju o dječjim slikovnicama inspiriranih morem.

Ove slikovnice naglašavaju važnost ekološke edukacije djece i promoviraju očuvanje okoliša te pokazuju kako djeca mogu mijenjati svijet – a najbolje je početi s čitanjem!

Ekološki odnos djece je važan jer se osim činjenica radi na promjeni stavova i navika od malih nogu. Pridružite nam se na predstavljanju ovih inspirativnih knjiga i podržite važnost ekološke edukacije djece za očuvanje okoliša. Vidimo se u subotu!

24. rujan 2024 12:47