StoryEditorOCM
ĐiradaU HNK ZADAR

Nova kazališna sezona počinje komedijom HNK Split "Lepurica" prema Pigmalionu George Bernard Shawa!

Piše Zadarski.hr
8. listopada 2020. - 14:17

U HNK Zadar kazališna sezona počinje u četvrtak,  15. listopada s komedijom HNK Split, LEPURICA prema Pigmalionu George Bernard Shawa u adaptaciji Ane Prolić i režiji Maria Kovača. U predstavi igraju: Katarina Romac, Filip Radoš,  Marjan Nejašmić Banić , Nenad Srdelić , Snježana Sinovčić Šiškov,  Andrea Mladinić,  Pere Eranović ,  Petra Kovačić,  Nives Ivanković , Stipe Radoja i Andrijana Vicković. 

Ljubavna komedija stara više od stoljeća, PIGMALION Georgea Bernarda Shawa bavi se, u prvom redu, slojevima visokog društva kojeg autor u maniri britanskog humora kritizira i ismijava. U središtu radnje ove komedije je transformacija priproste djevojke u damu. Splitska inačica istog djela, predstava LEPURICAizmjestivši  radnju i likove iz Londona s početka prošlog stoljeća u današnji Split, bavi se  složenim muško–ženskim odnosima, kao i onih djece i roditelja, umjetnosti i kulture, politike i života, stvarnim i retuširanim slikama života. Riječ  je svojevrsnoj salonskoj komediji koja će „s mjerom bocnuti“ i Hercegovce i Vlaje i Splićane, ali i pokoju "javnu" osobu.

Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna u prodaji su od subote, 10. listopada na blagajni HNK Zadar i  na sustavu Croatia Tickets (www.croatia-tickets.com). Radno vrijeme blagajne HNK Zadar:  subota: 11-13h, radnim danom 11-13h, 18 -20h . Zbog epidemioloških mjera broj mjesta u gledalištu je ograničen stoga na vrijeme osigurajte svoje ulaznice.

Petak, 9. listopada zadnji je dan UPISA PRETPLATE u novu kazališnu sezonu 2020./2021. u terminu od 10 do 12 sati na blagajni HNK Zadar. U ponudi su tri vrste pretplata: PREMIJERNA PRETPLATA (6 PREDSTAVA),  MOZAIK PRETPLATA ( 7 PREDSTAVA) I STUDENTSKA PRETPLATA  ( 4 PREDSTAVE + 1 KONCERT)- https://www.hnk-zadar.hr/hr/sezona-2020/2021

Studenti koji ugovore paket OTP Indeks u poslovnicama OTP banke na području Zadarske županije  do 15. listopada na dar dobivaju studentsku pretplatu Hrvatskog narodnog kazališta Zadar u vrijednosti od 200 kuna te godišnje članske iskaznice Gradske knjižnice Zadar i Znanstvene knjižnice Zadar. Napomena! Nagrade se mogu realizirati do 30. studenoga 2020. godine.

Nakon gostovanja predstave Lepurica, HNK Split na programu su sljedeće predstave i koncert u organizaciji HNK Zadar:

- četvrtak, 22. listopada/ 20h/  Kazališna družina Boom!teatar, PO DOMAĆU! u kojoj igra i zadarski glumac Silvio Mumelaš, poznat zadarskoj publici po zapaženoj ulozi u predstavi STOŠE OD FOŠE ILITI KATE KAPURALICA.

- ponedjeljak, 26. listopada /10h/ HNK Zadar /KAVA S GLUMCIMA ususret premijeri predstave HANIBAL PODZEMNI, HNK Zadar i u povodu obilježavanja Dana grada Zadra

-srijeda, 28. listopada / 20h / Teatar Gavran / SAVRŠENI PARTNER

-petak, 30. listopada / 20h/ koncert DAMIR HALILIĆ HAL –MOĆ GITARE

02. svibanj 2024 18:12