StoryEditorOCM
ĐiradaADRIATIC OPEN

Na međunarodnom plesnom festivalu u Zadru i Starigradu više od 200 sudionika iz Litve

Piše B. S.
12. lipnja 2024. - 17:34
Zadar, 130922. Na Narodnom trgu nastupili su folklorne plesne grupe: Santarieciai, Malunelis i Kupole iz gradova Kaunasa i Birstonasa iz Republike Litve.Jure Mišković/Cropix

Starigrad će i ove godine biti jedan od domaćina međunarodnog plesnog festivala  Adriatic Zadar open u kojemu će sudjelovati više od 200 sudionika iz Republike Litve.

Nakon gostovanja u Zadru 12. lipnja u 18 sati na Poljani Pape Ivana Pavla II, plesne skupine stižu u Starigrad u petak, 14. lipnja.

Bogati dvosatni plesni program različitih plesnih žanrova će se održati na Trgu Stjepana Radića sa početkom u 19 sati. Festival se organizira u suradnji s počasnim konzulatom Republike Litve i Veleposlanstvom Republike Litve u Republici Hrvatskoj.

Nakon festivala plesa slijedi nešto potpuno drugačije odnosno, 22. izdanje trail utrke Velebit trail koja se održava u subotu, 15. lipnja.

Natjecatelji iz Hrvatske i drugih zemalja poput Njemačke, Slovenije, Austrije, BIH, Češke, Nizozemske, Finske i dr. okušat će se u savladavanju jedne od četiri kategorije staza: Marathon 42 km, Challenger 24 km, Active 14 km i Light 7 km, a sve redom prolaze prekrasnim predjelima Nacionalnog parka Paklenica.

Start natjecatelja je na Trgu Stjepana Radića u razdoblju od 7-9 sati, ovisno o kategoriji, a na istoj lokaciji će se i dočekati te proglasiti pobjednici u svakoj od kategorija.

Ovim događanjima prethodi blagdan Sv. Ante koji se tradicionalno slavi u Tribnju-Kruščici u četvrtak 13. lipnja. Središnja proslava počinje misnim slavljem i procesijom u crkvi Sv. Ante Padovanskog i potom prigodnim druženjem mještana i gostiju, dok će se večernja sveta misa održati u 19.30 sati.

12. lipanj 2024 18:14