StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU

Liga protiv raka i Europa Donna pozivaju na tradicionalnu šetnju i modnu reviju povodom Dana ružičaste vrpce

Piše zADARSKI.HR
3. listopada 2024. - 11:30

Tradicionalno prve subote u listopadu Liga protiv raka Zadar, zajedno s udrugom Europa Donna i Zavodom za javno zdravstvo, obilježava Dan ružičaste vrpce posvećen svima onima koji se bore protiv raka dojke.

Podizanje svijesti o brizi za zdravlje i važnosti preventivnih pregleda svakog su listopada od posebne važnosti, a pravovremena informiranost ključna je u smanjenju smrtnosti i poboljšanju kvalitete života oboljelih i njihovih obitelji. Nacionalni program prevencije bolesti dojke, otkrivanje i liječenje raka na vrijeme su jedini način čuvanja zdravlja.

Pozivaju se građani da sudjeluju u tradicionalnoj šetnji udruge Europa Donna koja kreće s Narodnog trga preko Poluotoka i da posjete zajednički štand s promotivnim materijalima u razdoblju od 10 do 12 sati, 5. listopada 2024.

Svoju podršku i ovom prigodom izrazile su udružene zadarske poduzetnice koje će prirediti modnu reviju na Narodnom trgu u kojoj će sudjelovati žene oboljele od raka te medicinsko osoblje Odjela onkologije zadarske bolnice.

03. listopad 2024 11:31