StoryEditorOCM
ĐiradaPLESNA TEHNIKA 'MOT'

Koreografkinja Marija Šćekić u Zadru će voditi dvodnevnu radionicu!

Piše Zadarski.hr
4. siječnja 2017. - 13:32
odraz4

U Zadru će se 7. i 8. siječnja, u prostorijama suorganizatora „Dulcis“ u Varaždinskoj ulici 12, održati plesna radionica poznate plesačice i koreografkinje Marije Šćekić pod nazivom MOT (Movement of organic tissue).

Radionica MOT dio je programa plesne edukacije Marije Šćekić pod nazivom Crollateral Movement, a odvija se u sklopu projekta URL - Urbani laboratorij u organizaciji i produkciji Plesne udruge In Flux iz Zadra i Umjetničke organizacije Histeria Nova.

MOT je riječ koja predstavlja određenu urođenu tjelesnu gestu, radnju koju čovjek nesvjesno i spontano izvodi i koja ga na svojevrsni način karakterizira. Taj duboko skriveni, interiorni psihosomatski podražaj je ono čime se ova radionica bavi - istraživanjem, definiranjem i fraziranjem iskonskog pokreta tijela polaznika u svrhu daljnjeg razvoja originalnog tjelesnog izričaja i plesnog vokabulara.

Riječ MOT u ovom slučaju služi kao skraćenica za pojam prirodnog, organskog ljudskog pokreta - "movement of organic tissue".

Cilj je radionice potaknuti polaznike na aktiviranje mehanizma samopercepcije, samospoznaje svoga tijela, primjene osnovnih principa biomehanike ljudskog tijela te razumijevanje sebi specifičnog „fluida“ u svrhu daljnjeg razvoja kreativno-umjetničkog potencijala.

Pokrovitelj projekta su Grad Zadar, Zadarska županija i Ministarstvo Kulture RH.

Raspored održavanja radionice:

7. siječnja od 14:00 - 19:00h

8. siječnja od 10:00 - 16:00h

Informacije se mogu dobiti putem web stranice www.histerianova.com.

 

25. lipanj 2024 02:37