StoryEditorOCM
ĐiradaSUTRA OTVORENJE

Izložba Silvijane Dražović: Osam posebnih princeza - žene okružene slavom i strašću

Piše Zadarski.hr
20. prosinca 2022. - 08:43

Izložba o osam posebnih princeza, poznate zadarske umjetnice Silvijene Dražović, otvorit će svoja vrata u srijedu, 21.12. u 20 sati. Više o samoj izložbi rekla nam je sama autorica:

- Želja mi je bila naslikati žene okružene slavom i strašću. Koristeći ovako tamnu podlogu i svjetlucave efekte s mnoštvom detalja, nastojala sam stvoriti magične i metafizičke slike koje ujedno mogu živjeti svoju realnost. To žene znaju. Želimo biti  netko drugi možda petkom, želimo biti božanstvene I božanske. Ta nas želja vodi u svjetove fantazije kojom lagano dotičemo surrealizam i fantsy art u svoj svojoj punini - pojasnila je autorica Slivijana Dražović i time najavila svoju novu izložbu.

- Tu sam prva susjeda strip crtaču i ilustratoru. Letim gizdava u svijet snova. Vidim bajke i čitam ih. Vidim i princeze i sove, i jabuke bez stable, i puževe s vilom na leđima, vidim i ribe iz Vakande, i leptire, mnogo leptira da nam hlade obraz ljeti iraznose vijest. Vidim žabca koji ljubi žabu i ne želi biti princem….koja ironija. Svako moje platno, teatar je za neku veču priču i bolje kostime, za više bisera I šareni nemir. Treba mi glazba…definitivno - istaknula je autorica.

- Nakon ovih slika, želja mi je maknuti se od frivolnog svijeta i započeti  (kada bih umjela) slikati metamorfoze kao što je pisao Ovidije. Njegove mitove, njegove rizike I končno moju i njegovu ljutnju prognanika na obali Crnog nekog mora. Tu I mene treba prognati da samo radim ono što volim I da mi dođu svi koji žele biti ono što jesu… pa makar princeze.

Pored Tamare Šoletić, izložbu će nam obogatiti stihovima Marija Ivoš koja je svaku od osam princeza okitila stihovima.

28. svibanj 2024 05:33